Taxa auto: Iata formularul ce trebuie completat pentru recuperarea banilor

Joi, 24 August 2017, ora 20:42
1919 citiri
Taxa auto: Iata formularul ce trebuie completat pentru recuperarea banilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Proprietarii de masini care au platit una dintre taxele auto in ultimii ani pot sa ceara incepand de joi restituirea banilor. In acest sens, trebuie sa completeze un formular.

Profit.ro scrie ca modelul de formular a fost publicat joi, in Monitorul Oficial, cu doua zile intarziere fata de termenul initial. Asta desi Ministerul Finantelor a aprobat pe 22 august modelul de formular.

Amintim ca, pe 4 august, Guvernul a stabilit cand va da inapoi banii din taxa auto. Apoi, pe 7 august, ordonanta de restituire a aparut in Monitorul Oficial cu detalii pentru cei care au primit deja o parte din bani.

Cine sunt beneficiarii ordonantei

"Contribuabilii care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, conform Legii 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, taxa pe poluare pentru autovehicule, prevazuta de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 50/2008, aprobata cu modificari prin Legea nr. 140/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, prevazuta de Legea nr. 9/2012, si timbrul de mediu pentru autovehicule, prevazut de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 37/2014, cu modificarile si completarile ulterioare, care nu au beneficiat de restituire pana la intrarea in vigoare a acestei ordonante de urgenta si care vor solicita in scris, organului central fiscal competent, pana la 31 august 2018, sub sanctiunea decaderii, restituirea sumelor achitate si a dobanzilor aferente acestora, datorate pentru perioada cuprinsa intre data perceperii si data restituirii".

Ce documente sunt necesare si unde se depune cererea

La cererea de restituire se anexeaza, in original sau in copie, documentul doveditor al taxei, respectiv chitanta fiscala/ ordinul de plata si extrasul de cont, dupa caz, care sa ateste efectuarea platii taxei.

De asemenea, se anexeaza copiile cartii de identitate a vehiculului si certificatului de inmatriculare.

De asemenea, in ordonanta se specifica faptul ca cererea de restituire se solutionaeza prin decizie emisa de catre organul fiscal central competent, iar impotriva acestei decizii contribuabilii pot face contestatie in termen de 45 de zile de la comunicarea ei.

In cazul in care societatile de leasing au achitat respectivele taxe, atunci solicitarea de restituire se face de catre proprietarii care au achizitonat autovehiculele prin sistemul de leasing fin ...citeste mai departe despre "Taxa auto: Iata formularul ce trebuie completat pentru recuperarea banilor" pe Ziare.com

#model formular restituire taxa auto, #model cerere taxa auto, #formular restituire bani taxa auto , #Stiri Taxe si impozite