Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Primăria Capitalei se mândrește cu primele venituri din parcări la bugetul orașului. Noile tarife care vor fi aprobate în curând

Primăria Capitalei se mândrește cu primele venituri din parcări la bugetul orașului. Noile tarife care vor fi aprobate în curând

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunțat luni, 12 decembrie, că municipalitatea va încasa, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, bani din parcări pentru bugetul oraşului.

”Venituri noi la buget - Primele 10.000.000 lei din parcări!

Aceasta este valoarea dividendelor pe care Primăria Capitalei le va încasa, pentru anul 2022, de la operatorul serviciului public de parcări, Compania Municipală Parking Bucureşti (CMPB)”, a scris, pe Facebook, Bujduveanu.

Potrivit acestuia, ”pentru prima dată în ultimii 30 de ani, parcările aduc venituri pentru bugetul oraşului”.

”Banii vor fi folosiţi pentru reparaţii trotuare, străzi sau lucrări de sistematizare a traficului. Adică finanţare suplimentară pentru soluţii de Mobilitate în Bucureşti”, a mai afirmat Bujduveanu.

El a precizat că, din 2023, va fi mărită redevenţa pentru operatorul parcărilor.

”Acum, aceasta este de doar 1% - mult prea mică în raport cu fluxul financiar generat din operarea serviciului public de parcări. Redevenţa pentru oraş va fi una mult mai mare, pentru că obiectivul principal este să creştem veniturile municipale, nu pe ale operatorului CMPB”, a mai afirmat viceprimarul.

Bujduveanu a adăugat că tot o premieră au fost şi măsurile pe care Primăria le-a luat în privinţa regulilor de parcare.

”Săptămâna viitoare, pe data de 22 decembrie, vom aproba în CGMB noile reglementări pentru parcare”, a mai transmis viceprimarul, care menţionează noutăţile:

- Tarif unic parcare 5 lei/oră

- După expirarea timpului rezervat pentru parcare, se alocă 15 minute gratis pentru efectuarea unei plăţi noi sau pentru eliberarea locului de parcare

- Abonament zilnic parcare de 25 lei

- Abonament lunar parcare de 500 lei

- Riveranii vor plăti 50 lei lună şi vor putea să parcheze oriunde în apropierea casei. ...citeste mai departe despre "Primăria Capitalei se mândrește cu primele venituri din parcări la bugetul orașului. Noile tarife care vor fi aprobate în curând" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 665 ori