Care este suma minima pe care o va plati sotul sau sotia unei PFA la CAS

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 12:46
2003 citiri
Care este suma minima pe care o va plati sotul sau sotia unei PFA la CAS

Sotul sau sotia unei PFA vor plati contributii sociale, daca participa la desfasurarea activitatii economice, asigurarea in sistemele de protectie sociala ale statului fiind facultativa, dupa cum prevede un proiect de lege aprobat recent de Guvern. Ce inseamna, insa, asigurarea facultativa si cum se procedeaza pentru a o incheia?

Potrivit proiectului de act normativ mentionat, sotia sau sotul titularului intreprinderii individuale (II) sau persoanei fizice autorizate (PFA), in cazul in care contribuie la desfasurarea activitatii, se va putea asigura, printre altele, in sistemul public de pensii.

Pentru ca sotul sau sotia sa contribuie la sistemul de asigurari sociale, potrivit proiectului de act normativ, titularii intreprinderii individuale sau PFA vor fi obligati sa solicite inscrierea in Registrul Comertului a mentiunilor privind participarea in mod obisnuit a sotiei sau sotului la activitatea desfasurata de II sau PFA. Acest lucru se va realiza pe baza declaratiei pe proprie raspundere si a certificatului de casatorie.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#suma minima plata, #plata CAS, #CAS contribuabili 2013, #legislatie CAS contribuabili , #Stiri Taxe si impozite