Strans cu usa de presa, Trump dezvaluie ce taxe a platit la stat. Datele insa sunt incomplete

Miercuri, 15 Martie 2017, ora 08:15
1014 citiri
Strans cu usa de presa, Trump dezvaluie ce taxe a platit la stat. Datele insa sunt incomplete
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Presedintele american Donald Trump a platit in 2005 impozite in valoare de 38 de milioane de dolari, pentru venituri de peste 150 de milioane, a anuntat Casa Alba, ca raspuns la o cerere a retelei de televiziune MSNBC.

Administratia prezidentiala a SUA a comunicat datele respective dupa ce MSNBC, preluata de Reuters, anuntase ca a obtinut doua pagini din declaratia de impunere a lui Trump de acum 12 ani.

Practic, cifrele arata ca Trump a platit un impozit de 25%. Casa Alba a precizat ca, in calitate de sef al organizatiei care ii poarta numele, Trump avea obligatia "de a nu plati impozite mai mari decat cere legea". Pentru a minimiza suma datorata ca impozite federale, el a declarat pierderi de 100 de milioane de dolari, tinand cont de "deprecierea pe scara larga a constructiilor".

Declaratiile fiscale obtinute acum de presa nu arata daca Trump si-a platit taxele si in alti ani sau ce sume a virat la bugetul Statelor Unite.

In campania electorala de anul trecut, Donald Trump a incalcat traditia politica din SUA, potrivit careia candidatii la presedintie isi fac publice declaratiile de impunere. Chiar si dupa ce a ajuns presedinte, Trump a continuat sa pastreze secrete impozitele platite, motivand ca situatia sa financiara face obiectul unui audit inca neterminat din partea IRS (Internal Revenue Service), autoritatea fiscala a Statelor Unite.

Jurnalistii New York Times au dezvaluit in octombrie ca Trump a raportat pierderi de 916 milioane de dolari pe o declaratie fiscala din 1995. Aceste pierderi i-ar fi permis sa evite plata taxelor pentru o perioada de 18 ani, adica pana in 2013.

In mai multe randuri, Trump a sustinut ca americanilor nu le pasa de declaratiile sale fiscale, iar acest lucru este demonstrat de victoria in alegerile prezidentiale.

Citeste si Trump recunoaste ca a folosit mecanisme de evitare a platii impozitelorArtificiul facut de Donald Trump pentru a plati taxe mai mici ...citeste mai departe despre "Strans cu usa de presa, Trump dezvaluie ce taxe a platit la stat. Datele insa sunt incomplete" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump taxe , #Stiri Taxe si impozite