Stai in strainatate mai mult de 6 luni? Trebuie sa treci pe la ANAF inainte sa pleci

Luni, 01 August 2016, ora 12:50
1476 citiri
Stai in strainatate mai mult de 6 luni? Trebuie sa treci pe la ANAF inainte sa pleci
Foto: ANAF

Romanii care pleaca in afara tarii mai mult de jumatate de an trebuie sa treaca mai intai pe la ANAF, potrivit unui act normativ publicat in Monitorul Oficial. De asemenea, Fiscul trebuie sa afle si situatia strainilor care raman la noi cel putin 6 luni.

Pe scurt, e vorba de o masura ce reglementeaza unele aspecte legate de rezidenta fiscala, potrivit unui comunicat remis Ziare.com de consultantul Adrian Benta.

Potrivit art. 59 din Codul Fiscal, cetatenii romani ce pleaca din tara pentru o perioada mai mare de 183 zile (adica mai mult de 6 luni) au obligatia sa notifice ANAF cu cel putin 30 zile inainte de plecare pentru stabilirea rezidentei fiscale. Aceeasi obligatie o au si strainii ce intentioneaza sa ramana in Romania cel putin jumatate de an.

"Per ansamblu, odata ce persoana fizica are stabilita rezidenta intr-un stat, acel stat este in masura sa stabileasca impozitarea persoanei fizice, fara ca aceasta rezidenta fiscala sa afecteze cetatenia sau dreptul de vot pentru ...citeste mai departe despre "Stai in strainatate mai mult de 6 luni? Trebuie sa treci pe la ANAF inainte sa pleci" pe Ziare.com

#ANAF plecare strainatate, #ANAF romani strainatate, #ANAF straini Romania , #Stiri Taxe si impozite