Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Split TVA: Ce nu vrea sa vada Guvernul la frauda cu TVA si de ce are o definitie diferita a gap-ului fata de CE

Split TVA: Ce nu vrea sa vada Guvernul la frauda cu TVA si de ce are o definitie diferita a gap-ului fata de CE
Cand vine vorba de "gap TVA", Guvernul Romaniei si Comisia Europeana au viziuni diferite asupra elementelor care contribuie la acest indicator. Ba chiar si definitii diferite.

Diferenta dintre abordarea Guvernului si cea a Comisiei configureaza, insa doua variante, ambele decontate la mediul de afaceri, caruia i se impune splitarea TVA:

fie plata defalcata a TVA de catre cmpaniile care lucreaza la vedere sunt un nou pretext al Guvernului sa nu priveasca spre zonele cu adevarat nocive pentru buget;Fie e o diversiune a Guvernului, pentru a conserva zonele de evaziune din care se finanteaza, de obicei, partidele politice.

Iata despre ce diferente de abordare si definitie e vorba:

1. Guvernul Romaniei admite, oficial, ca gap-ul de TVA in 2015 - mai exact "diferenta intre TVA declarat si TVA incasat" - este de aproximativ 14 miliarde de lei (aproximativ 3 miliarde euro).

2. Comisia Europeana, in cel mai recent raport al sau, publicat in luna septembrie, trece in dreptul Romaniei un gap de TVA de 7,6 miliarde euro.

De unde vine diferenta? De la elementele luate in calcul.

Citeste mai departe despre "Split TVA: Ce nu vrea sa vada Guvernul la frauda cu TVA si de ce are o definitie diferita a gap-ului fata de CE" pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1299 ori