Spania: Noul rege isi lanseaza domnia cu o reducere de impozite de 7,5 miliarde de euro

Vineri, 20 Iunie 2014, ora 13:30
1825 citiri
Spania: Noul rege isi lanseaza domnia cu o reducere de impozite de 7,5 miliarde de euro

Guvernul spaniol va adopta vineri reforma fiscala, care are un semnificativ caracter electoral si va reduce impozitele percepute cetatenilor si companiilor cu aproximativ 7,5 miliarde de euro, estimeaza cotidianul La Razon.

Astfel, primul an al lui Felipe al VI-lea in calitate de rege al Spaniei va coincide cu primele doua faze de aplicare a reducerii impozitelor pe venit si pe profit, doua dintre cele mai importante impozite ale sistemului, care au crescut mult pe durata actualei legislaturi, potrivit Agerpres.

Dupa 50 de cresteri impozitare aplicate intre 2012 si 2013, Ministerul spaniol al Finantelor considera ca de acum economia a inceput sa-si revina suficient, astfel ca exista o marja pentru aplicarea unor reduceri impozitare concrete. Incasarile la buget vor continua sa creasca, intrucat, atata vreme cat economia isi revine, se vor extinde bazele de impozitare indirecta.

Cele sapte niveluri de impozitare a veniturilor - de la minim 24,75% la maxim 52% - se vor reduce la cinci, iar angajatii vor percepe retineri mai mici la salariu, in special la cele medii si joase, adica cele ale majoritatii contribuabililor. Cei care castiga sub 1.000 de euro pe luna nu vor plati impozite, iar nivelul maxim va fi de sub 49%. Noua impozitare pe venit se va schimba in doua faze - in 2015 si 2016 - si va avea un impact de aproximativ 4,9 miliarde de euro, potrivit cotidianului spaniol.

Impozitul pe profit pentru societatile comerciale va trece de la 30% la 25% in doua faze, tot in urmatorii doi ani. In plus, autoritatile vor introduce si un impozit de 15% timp de doi ani pentru noile companii care angajeaza personal. Impactul bugetar va fi, in acest caz, de aproximativ 2,6 miliarde de euro.

Guvernul a exclus noi modificari ale principalului impozit indirect - TVA - precum si ale accizelor la tutun si alcool, deja majorate in 2011 si 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere impozite Spania, #reforma fiscala Spania, #Felipe al IV lea impozite , #Stiri Taxe si impozite