Solutie nemteasca pentru refugiati: Taxa europeana pe benzina

Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 14:21
1495 citiri
Solutie nemteasca pentru refugiati: Taxa europeana pe benzina
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Finante al Germaniei, Wolfgang Schauble, a evocat, sambata, ipoteza introducerii unei taxe europene la benzina care, in caz de necesitate, sa poata finanta primirea refugiatilor.

"Daca bugetele nationale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci sa ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxa la un anumit nivel pentru fiecare litru de benzina", a declarat ministrul german, intr-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung.

"Astfel, vom avea mijloacele pentru un raspuns european la problema refugiatilor", a estimat Wolfgang Schauble, opinand ca "solutionarea problemei nu ar trebui sa esueze din cauza unei limitari a fondurilor".

In opinia sa, evenimentele din Koln - o serie de agresiuni, in special de natura sexuala, atribuite unor migranti, comise in noaptea de Anul Nou - "amplifica presiunea" pentru a gasi cat mai repede "o solutie la problema controlului la frontierele externe ale UE".

"Problema trebuie sa fie reglata la nivel european. In caz ...citeste mai departe despre "Solutie nemteasca pentru refugiati: Taxa europeana pe benzina" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Germania taxa benzina refugiati , #Stiri Taxe si impozite