Sistemul TVA la incasare devine optional - afla de cand si in ce conditii

Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 16:40
2091 citiri
Sistemul TVA la incasare devine optional - afla de cand si in ce conditii
Foto: business24.ro

Sistemul TVA la incasare devine optional incepand cu data de 1 ianuarie 2014, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/ 2013 pentru reglementarea unor masuri fiscale si pentru modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei din 19 decembrie, precizeaza un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Sistemul de TVA la incasare, care se aplica de la 1 ianuarie 2013, presupune ca exigibilitatea taxei intervine la momentul incasarii contravalorii livrarilor/prestarilor efectuate sau, in cazul facturilor neincasate, in cea de-a 90-a zi calendaristica de la data emiterii facturilor.

Conform prevederilor anterioare ale Codului Fiscal, de la 1 ianuarie 2013 doua categorii de contribuabili aplicau obligatoriu acest sistem de TVA - persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA, care au sediul activitatii economice in Romania, a caror cifra de afaceri in anul calendaristic precedent nu depaseste plafonul de 2.250.000 lei si persoanele ...citeste mai departe despre "Sistemul TVA la incasare devine optional - afla de cand si in ce conditii" pe Ziare.com

#TVA la incasare optional, #TVA la incasare conditii, #TVA la incasare 2014 , #Stiri Taxe si impozite