Serverele Fiscului au picat. Nicio plata nu poate fi incasata

Marti, 11 Iulie 2017, ora 13:59
1419 citiri
Serverele Fiscului au picat. Nicio plata nu poate fi incasata
Foto: ANAF

Persoanele care au mers marti dimineata sa faca diferite plati la unitatile ANAF s-au trezit ca banii nu le pot fi incasati, pentru ca sistemul informatic nu functiona.

"Nu putem emite ordine de incasare, caci nu functioneaza sistemului informatic", a declarat pentru Digi24 o functionara de la Administratia Financiara a Sectorului 6.

De altfel, nici dupa pranz site-ul ANAF nu functiona.

Amintim ca, luna trecuta, timp de mai multe zile, bancile au fost nevoite sa ceara solicitantilor de credit acte suplimentare pentru a verifica veniturile lor declarate, din cauza unor lucrari de mentenanta la serverele ANAF.

Luni, seful ANAF, Bogdan Stan, declara ca modernizarea informatica a Fiscului este doar pe hartie, ca din 2015 pana acum nu s-a mai intamplat nimic. Programul de modernizare informatica a Fiscului este finantat de Banca Mondiala si a fost demarat in urma cu patru ani. Termenul de realizare a fost amanat din 2018 pana in 2021.

"De cand am preluat aceasta functie, la inceputul acestui an, am constatat ca modernizarea informatica a ANAF era doar pe hartie si, practic, din 2015 pana acum nu s-a mai intamplat nimic concret", a declarat Stan, pentru RFI, conform News.ro.

In prezent, infrastructura de servere si unitati de stocare a centrelor de date ale ANAF este formata, in mare parte, din echipamente aflate la sfarsitul ciclului de viata, cu o uzura fizica si morala avansata, mai noteaza sursa.

Citeste si Seful ANAF: Avem un deficit de incasari fata de anul trecut de 1,4 mld lei la buget ...citeste mai departe despre "Serverele Fiscului au picat. Nicio plata nu poate fi incasata" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#servere ANAF cazute, #servere Fisc cazute marti, #probleme sistem informatic ANAF , #Stiri Taxe si impozite