Seful ANAF explica taierea salariilor de la Antifrauda: Guvernul nu a alocat destui bani la buget

Luni, 06 Martie 2017, ora 14:18
1193 citiri
Seful ANAF explica taierea salariilor de la Antifrauda: Guvernul nu a alocat destui bani la buget
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa ce presa a dezvaluit, luni dimineata, ca seful Fiscului a decis sa taie salariile inspectorilor Antifrauda, acesta a explicat, printr-un comunicat de presa, ca, de fapt, nu au fost alocati bani de la buget pe acest an pentru sporul de stres.

Inspectorii Antifrauda din cadrul ANAF vor primi salarii mai mici incepand din aceasta luna, ca urmare a diminuarii sporului de suprasolicitare psihica de la 25% la doar 5% din salariu.

Informatia a aparut in presa in aceasta dimineata, iar ulterior ANAF a precizat intr-un comunicat remis luni la amiaza motivele acestei decizii.

Schimbarea a fost introdusa printr-un ordin semnat cu data de 1 martie de presedintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan.

"In constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti.

Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentand un procent de 95,38% din executia anului 2016", se arata in comunicatul ANAF.

Conform sursei citate, o reevaluare a situatiei va fi facuta "in momentul unei eventuale rectificari bugetare pozitive, luandu-se masurile care se vor impune".

Daca sporul de stres a fost redus la 5%, sporul pentru ore suplimentare a fost mentinut la 75%, se mai arata in comunicatul ANAF.

De sporul de stres beneficiau inspectorii Antifrauda, inspectorul sef Antifrauda, inspectorul adjunct Antifrauda si inspectorul general Antifrauda.

Ordinul a fost semnat in conditiile in care premierul Sorin Grindeanu s-a aratat nemultumit, vineri, de incasarile mai mici decat cele prognozate la bugetul de stat pe primele doua luni ale anului.

El a cerut conducerii ANAF sa faca o "reforma pe fond", iar saptamana aceasta sa anunte masurile pe care intentioneaza sa le ia pentru a creste gradul de colectare.

Termenul limita dat de premier conducerii ANAF este marti.

ANAF a anuntat, vineri, ca a colectat 32 miliarde lei la buget in primele doua luni din acest an, cu 0,9% mai putin fata de aceeasi perioada din 2016.

Citeste mai multe despre:

Situatie ingrijoratoare a bugetului in ianuarie: Veniturile au scazut, cel mai mult incasar ...citeste mai departe despre "Seful ANAF explica taierea salariilor de la Antifrauda: Guvernul nu a alocat destui bani la buget" pe Ziare.com

#salarii scazute ANAF, #reducere spor stres Fisc antifrauda , #Stiri Taxe si impozite