Secretar de stat la Finante: In Romania exista smecheri si fraieri, looseri si winneri

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 13:43
2189 citiri
Secretar de stat la Finante: In Romania exista smecheri si fraieri, looseri si winneri
Foto: Facebook/Gabriel Biris

Sarcina fiscala pe munca este prea mare in Romania, iar baza de calcul a contributiilor trebuie extinsa astfel incat sarcina fiscala totala sa fie raportata in functie de valoarea castigurilor si nu de modul in care sunt obtinute acestea, considera Gabriel Biris, secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP).

"Prin asezarea unei sarcini fiscale prea mari pe munca si tot felul de subterfugii lasate mai mult sau mai putin voit in lege, am impins masa impozabila pe langa calea dreapta, care ar fi fost contractul de munca. Asta duce la asumarea de riscuri, uneori poate se lasa cu acuze de evaziune fiscala. Merita sa ne asumam astfel de lucruri sau mai bine sa avem o legislatie rezonabila pentru toata lumea.

Asta cred ca trebuie sa fie abordarea: o plafonare efectiva a bazei de calcul a contributiilor la un nivel cat mai rezonabil, coroborata cu extinderea bazei, in asa fel incat sarcina fiscala totala sa nu mai fie in functie de cum castigam, ci de cat castigam.

Atunci ...citeste mai departe despre "Secretar de stat la Finante: In Romania exista smecheri si fraieri, looseri si winneri" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozitare munca Romania, #impozit munca Romania , #Stiri Taxe si impozite