Se va ieftini benzina? Guvernul propune scaderea accizelor la carburanti si alcool

Miercuri, 18 Februarie 2015, ora 16:00
1153 citiri
Se va ieftini benzina? Guvernul propune scaderea accizelor la carburanti si alcool

Pretul benzinei si al motorinei ar putea scadea, avand in vedere ca Guvernul a propus reducerea nivelului accizelor pentru carburanti in noul proiect al Codului Fiscal.

Executivul aminteste, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca scaderea consumului la carburanti, bauturi alcoolice si alte produse are influente negative asupra veniturilor bugetare, dar si asupra indicatorilor macroeconomici.

De asemenea, a aparut si fenomenul de alimentare cu combustibil de catre transportatori in alte state membre, cum ar fi Ungaria si Slovenia (unde se restituie o parte din accize), sau Bulgaria, care are un nivel redus de taxe.

Guvernul a constat si discrepante intre veniturile bugetare colectate si costurile de conformare din partea operatorilor economici, respectiv cheltuielile de administrare ale autoritatilor.

Specialisti in fiscalitate: Modul de calcul al accizei pentru 2015 e ilegal - Urmeaza un infringement?

In aceste conditii, in noul proiect de Cod Fiscal se propun urmatoarele ...citeste mai departe despre "Se va ieftini benzina? Guvernul propune scaderea accizelor la carburanti si alcool" pe Ziare.com

#scadere accize benzina motorina, #scadere accize , #Stiri Taxe si impozite