Se cere scutirea de TVA a unui intreg domeniu de activitate - ce va face Guvernul?

Luni, 10 Octombrie 2016, ora 19:40
973 citiri
Se cere scutirea de TVA a unui intreg domeniu de activitate - ce va face Guvernul?
Foto: Arhiva Ziare.com

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) solicita Guvernului reducerea fiscalitatii pentru un intreg domeniu de activitate, pentru care cere TVA zero.

Este vorba de eliminarea cotei de taxare pentru transportul rutier intern de persoane efectuat cu autobuze si autocare, respectiv cu vehicule care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducatorului auto.

UNTRR arata intr-un comunicat remis Ziare.com ca in 11 state din Uniunea Europeana se aplica TVA redusa, pana la 3% in Luxemburg, de exemplu, in timp ce alte state membre prevad scutiri de la plata taxei pe valoare adaugata (Irlanda ar fi una dintre aceste tari).

In schimb, in Marea Britanie, majoritatea serviciilor nationale de transport rutier de persoane beneficiaza de cota zero de TVA.

Dar care e situatia in Romania?

In tara noastra, transportul international de persoane este scutit de plata TVA pentru toate modurile, in timp ce pentru cel rutier intern de persoane se aplica o ...citeste mai departe despre "Se cere scutirea de TVA a unui intreg domeniu de activitate - ce va face Guvernul?" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#eliminare TVA transport persoane, #eliminare TVA transport microbuze, #eliminare TVA transport , #Stiri Taxe si impozite