Scumpiri la raft inainte de reducerea TVA? Toti ochii atintiti pe preturile din piata

Luni, 04 Mai 2015, ora 19:48
970 citiri
Scumpiri la raft inainte de reducerea TVA? Toti ochii atintiti pe preturile din piata

Guvernul are obligatia si preocuparea ca scaderea TVA la alimente sa nu fie diluata de masuri anticoncurentiale de crestere a preturilor, iar eventuale situatii de acest gen trebuie sesizate la Finante, ANAF, Consiliul Concurentei si ANPC, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

El a raspuns astfel intrebat de presa, dupa discutia avuta cu deputatii PSD pe tema Codului Fiscal, daca Executivul este preocupat de cresterea artificiala a preturilor produselor alimentare, anterior reducerii TVA la alimente.

"Categoric, ca si Guvern, ne dorim foarte mult ca aceasta masura benefica pentru piata sa se reflecte intr-adevar la consumatori si sa nu fie, ca sa spun asa, prin astfel de masuri anticoncurentiale sa fie diluata. Aceasta este obligatia noastra si preocuparea noastra ca si Guvern", a spus Teodorovici.

El a precizat ca Ministrul Agriculturii monitorizeaza foarte atent piata si a aratat ca trebuie sesizate autoritatile competente in cazul in care se sesizeaza cresteri ...citeste mai departe despre "Scumpiri la raft inainte de reducerea TVA? Toti ochii atintiti pe preturile din piata" pe Ziare.com

#Teodorovici scumpiri alimente, #Teodorovici reducere TVA , #Stiri Taxe si impozite