Schimbari fiscale de la 1 august: TVA de 9% in agricultura si scutire de impozit in cercetare

Luni, 01 August 2016, ora 10:40
1228 citiri
Schimbari fiscale de la 1 august: TVA de 9% in agricultura si scutire de impozit in cercetare
Foto: Arhiva Ziare.com

De luni, 1 august, intra in vigoare doua schimbari de ordin fiscal: TVA de 9% pentru unele produse agricole si scutire de impozit pentru cei care lucreaza in cercetare.

Reducerea taxei pe valoare adaugata se va aplica pentru ingrasaminte, pesticide, seminte si alte produse agricole destinate insamantarii sau plantarii.

De asemenea, TVA de 9% va fi valabila si in cazul unor prestari de servicii, de exemplu arat, semanat, prasit, ierbicidat, recoltat, fertilizat, greblat, balotat etc.

Intreaga lista poate fi consultata in ordinul comun al Ministerului Finantelor si Ministerului Agriculturii pe aceasta tema.

Cand a adoptat masura, Guvernul a explicat si efectele pe care le urmareste:

- stimularea persoanelor care desfasoara activitati in domeniul agricol;- cresterea nivelului de accesibilitate la bunurile/servicii de tipul celor utilizate in sectorul agricol;- facilitarea de noi investitii in agricultura in perioada urmatoare;- derularea in conditii optime a programelor de... citeste mai departe despre "Schimbari fiscale de la 1 august: TVA de 9% in agricultura si scutire de impozit in cercetare" pe Ziare.com

#reducere TVA agricultura, #scutire impozit cercetatori , #Stiri Taxe si impozite