Salarii mai mari pentru medici: Ce a sacrificat Ponta si ce ne asteapta in 2017

Joi, 20 August 2015, ora 08:55
1358 citiri
Salarii mai mari pentru medici: Ce a sacrificat Ponta si ce ne asteapta in 2017
Foto: Arhiva Ziare.com

Medicii vor primi mai multi bani, potrivit unei decizii a Guvernului condus de Victor Ponta, care a sacrificat un punct procentual de la scaderea TVA. Problema este ca economia nu suporta concomitent o scadere semnificativa a taxelor, prin noul Cod Fiscal, si o crestere a lefurilor in aparatul bugetar.

Premierul a anuntat o majorare salariala de 25% pe an in sectorul public de sanatate pana in 2017, pentru care a estimat un impact bugetar de 1,7 miliarde lei pe an (sau 0,2% din PIB). Prima crestere ar fi programata in octombrie.

Guvernul Ponta creste salariile medicilor: Cand va fi gata ordonanta de urgenta

Sectorul educational a venit cu doleante similare, iar alte categorii de salariati din mediul public ar putea urma avand in vedere flexibilitatea crescuta a Guvernului inaintea alegerilor din 2016, remarca analistii ING Bank, intr-o analiza remisa Ziare.com. Pe langa profesori, si politistii au cerut sa aiba parte de acelasi tratament ca medicii.

De ce sa aiba salarii ...citeste mai departe despre "Salarii mai mari pentru medici: Ce a sacrificat Ponta si ce ne asteapta in 2017" pe Ziare.com

#majorare salarii medici reducere TVA, #efecte salarii medici , #Stiri Taxe si impozite