S-a trecut la un model simplist de gandire. Avem o fiscalitate excesiva?

Vineri, 02 Ianuarie 2015, ora 08:37
1418 citiri
S-a trecut la un model simplist de gandire. Avem o fiscalitate excesiva?

Fiscalitatea in Romania nu este excesiva, insa abordarea acestui domeniu este total gresita, sustine George Niculescu, specialist taxe.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, el a precizat ca impozitul pe constructii speciale (asa-numita "taxa pe stalp") are un efect negativ asupra investitiilor.

De asemenea, George Niculescu este de parere ca solutia la problemele fiscale sta in mainile politicienilor si ca e nevoie de o legislatie mai clara.

Cum evaluati sistemul fiscal din Romania in 2014?

Abordarea strict contabila - mentalitate de care nu am reusit sa scapam - de intocmire a bugetului nu permite ca la estimarea sumelor sa fie luate in calcul si anumite ajustari folosind indicatori statistici de calitate (sunt folositi numai indicatori cantitativi).

In aceste conditii, pentru a pastra deficitul bugetar in limitele stabilite s-a trecut la un mod simplist de gandire, identificarea unor posibile sume suplimentare care de regula sunt din introducerea de noi taxe sau ...citeste mai departe despre "S-a trecut la un model simplist de gandire. Avem o fiscalitate excesiva?" pe Ziare.com

#taxe 2015, #fiscalitate romania, #sistem fiscal Romania, #crestere taxe 2015 , #Stiri Taxe si impozite