S-a schimbat schimbarea: Ponta anunta TVA de 20%. S-a inteles cu Iohannis si Isarescu

Miercuri, 19 August 2015, ora 12:54
1322 citiri
S-a schimbat schimbarea: Ponta anunta TVA de 20%. S-a inteles cu Iohannis si Isarescu

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la debutul sedintei de guvern, ca noul Cod Fiscal va include reducerea TVA pana la 20%, asa cum era prevazut initial, nu pana la 19%, cum au cerut politicienii de la PNL.

"Ce-i important pentru noi: 20% TVA. Am discutat cu Klaus Iohannis si cu Mugur Isarescu si sper ca Parlamentul sa tina cont de opinia noastra tehnocrata", a spus seful Executivului.

"Cele 4 puncte de TVA, care inseamna 7 miliarde de lei impact negativ, cu crestere economica, organizare buna a ANAF si cu cheltuili inutile de care scapam, nu reprezinta in nicun caz o ingrijorare pentru economie, pentru ca in primul semestru am incasat 10 miliarde de lei. (...) Iar un consens politic ne va ajuta sa mergem in aceeasi directie si, din punctul asta de vedere, ma bucur cand exista solutii rationale", a mentionat Ponta.

In proiectul initial, noul Cod Fiscal prevedea reducerea TVA de la 24% la 20%, insa parlamentarii liberali au obtinut o reducere suplimentara, cu inca 1%,... citeste mai departe despre "S-a schimbat schimbarea: Ponta anunta TVA de 20%. S-a inteles cu Iohannis si Isarescu" pe Ziare.com

#Ponta reducere TVA Cod Fiscal , #Stiri Taxe si impozite