Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S-a schimbat schimbarea Codului Fiscal: Impozite de trei ori mai mari pentru PFA decat pentru microintreprindere

S-a schimbat schimbarea Codului Fiscal: Impozite de trei ori mai mari pentru PFA decat pentru microintreprindere
Pentru noul Cod Fiscal, clasa politica de la stanga la dreapta sau de la dreapta la stanga, indiferent unde te-ai aseza, si-a dat mana pentru a adopta un document numit de autoritati ca fiind unul foarte bun. Prin urmare, e musai sa-l modificam!

Prin recentul proiect de ordonanta de urgenta sunt modificate 45 de articole din noul Cod Fiscal, circa 10% daca ne raportam la cele aproximativ 500 de articole ale acestei legi.

Guvernul modifica iar Codul Fiscal: TVA la apa de 9%, impozitul pe dividende de 5% din 2016

Desigur, se remarca doua modificari foarte importante pentru mediul de afaceri, de calibrul societatilor mici si mijlocii, respectiv:

a) aplicarea cotei de 5% pentru impozitul pe venitul din dividende distribuite catre persoanele fizice, inclusiv pentru venitul din dividende distribuite persoanelor juridice romane, ce nu se incadreaza in conditiile generale de scutire;

Aceasta masura vine fara a fi introdusa din anul 2016 contributia obligatorie de 5,5% pentru ...citeste mai departe despre "S-a schimbat schimbarea Codului Fiscal: Impozite de trei ori mai mari pentru PFA decat pentru microintreprindere" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1330 ori