Romania nu vrea sa interzica vanzarea tigarilor mentolate

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 11:07
2932 citiri
Romania nu vrea sa interzica vanzarea tigarilor mentolate

Guvernul roman nu este de acord sa interzica vanzarea tigarilor mentolate si a celor subtiri, care reprezinta o propunere de Directiva a Parlamentului European. Oficialii romani spun ca aceasta masura ar avea un efect negativ asupra economiei nationale.

Romania si-a prezentat aceasta pozitie in cadrul memorandumului trimis la Comisia Europeana. Reprezentantii Ministerului Economiei au argumentat aceasta pozitie aratand ca, din 2007 si pana in prezent, accizele pe tigari s-au dublat (3,1 miliarde de lei in 2007 si 7,72 miliarde de lei in 2012).

Daca se interzice vanzarea tigarilor mentolate si a celor subtiri, acest lucru va conduce la scaderea accizelor, ceea ce ar afecta bugetul. Masura va afecta si bugetul Ministerului Sanatatii, pentru ca un procent din totalul acestor taxe ajunge la Sanatate.

Propunerile Romaniei din memorandum includ neinterzicerea tigarilor mentolate, neinterzicerea tigarilor slims si pastrarea avertismentelor de pe pachetele de tigari in forma actuala. In acest memorandum se va preciza ca romanii nu vor sustine "un prag maxim al emisiilor" toxice ale fumului de tigara, insa vor fi de acord cu interzicerea produselor din tutun "puternic aromatizate".

Citeste mai multe despre Romania nu vrea sa interzica vanzarea tigarilor mentolate si a celor subtiri pe Ziare.com.

#tigari Romania, #vanzare tigari aromate, #vanzare tigari mentolate, #interzicere tigari mentolate, #interzicere vanzari tigari subtiri, #interzicere vanzare tigari , #Stiri Taxe si impozite