Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Restituirea taxei auto se face acum din oficiu. Sau nu? - Sfatul avocatului

Restituirea taxei auto se face acum din oficiu. Sau nu? - Sfatul avocatului

Ordonanta 40/2015 reglementeaza restituirea la cererea persoanei interesate a taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule, respectiv taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule.

Nu este de mirare ca birul a fost denumit in atatea feluri, deoarece Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) le-a desfiintat pana acum pe toate, rand pe rand.

Este important de mentionat ca timbrul de mediu, respectiv actuala forma a taxei platite catre Fondul Pentru Mediu in vederea inmnatricularii unui autoturism, nu intra in sfera de incidenta a acestei ordonante.

Recuperare taxa auto: Vezi daca te califici pentru a-ti lua banii inapoi de la Fisc (Video)

Prin urmare, sa vedem ce taxe vor fi restituite:

taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, prevazuta la art. 214^1-214^3 din Codul Fiscal, in vigoare pana la data de 1 iulie 2008;taxa pe poluare pentru autovehicule, prevazuta de OUG nr. 50/2008 pentru instituirea taxei ...citeste mai departe despre "Restituirea taxei auto se face acum din oficiu. Sau nu? - Sfatul avocatului" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1173 ori