Restaurantele si hotelurile NU vor plati de la 1 ianuarie 2016 impozit forfetar

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 10:55
1753 citiri
Restaurantele si hotelurile NU vor plati de la 1 ianuarie 2016 impozit forfetar
Foto: Arhiva Ziare.com

Noul sistem de impozitare pentru restaurante, hoteluri si unele unitati comerciale (impozit forfetar) ar fi trebuit aplicat de la 1 ianuarie 2016, insa legea treneaza in Parlament.

Proiectul a primit pana acum doar avizul comisiilor de specialitate din Senat, informeaza Profit.ro.

Astfel, cel mai devreme, acesta ar ajunge saptamana viitoare in plenul Senatului, insa vacanta parlamentara din luna ianuarie impiedica aprobarea proiectului si in Camera Deputatilor, care este for decizional.

Luand in considerare ca si presedintele Klaus Iohannis trebuie sa promulge legea, aceasta are sanse sa intre in vigoare abia in primavara.

Noul impozit nu se va mai raporta la profit, ci la suprafata. In plus, va fi diferentiat si in functie de localitatea unde se afla unitatea respectiv.

Astfel, potrivit calculelor jurnalistilor de la Profit.ro, restaurantele, pizzeriile si shaormeriile din centrul Bucurestiului vor plati, in baza viitorului sistem, un impozit anual pornind de la 11.000 ...citeste mai departe despre "Restaurantele si hotelurile NU vor plati de la 1 ianuarie 2016 impozit forfetar" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit forfetar 2016, #impozit forfetar restaurante, #impozit forfetar hoteluri, #impozit forfetar , #Stiri Taxe si impozite