Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Regimul holdingului: Ce reglementari fiscale pot folosi businessurile in Romania

Regimul holdingului: Ce reglementari fiscale pot folosi businessurile in Romania


Regimul de tip holding poate fi implementat si in tara noastra de la inceputul acestui an, dupa introducerea unor modificari in Codul fiscal. Astfel, la nivel de holding, legislatia din Romania incepe sa concureze cu cea implementata in alte tari din Europa. Totusi, mai sunt cativa pasi de facut pana cand majoritatea businessurilor locale sa fie tentate sa-si inregistreze holdingurile in tara noastra.

Termenul de societate holding defineste o entitate care detine participatii in alte companii ale unui grup si al carei obiect principal de activitate il reprezinta administrarea si controlul acestor participatii.

In esenta, un regim de tip holding ideal permite transferul de resurse intragrup, fara bariere operationale sau legale si fara costuri suplimentare, cum ar fi cele de natura fiscala. In acest sens, conditia de baza care trebuie indeplinita este neimpozitarea, sau impozitarea modica, de 1-2%, a castigurilor de capital si a veniturilor din dividende derivate din vanzarea si, respectiv, detinerea participatiilor in filiale. Pentru a evita incurajarea investitiilor speculative, aplicarea unei astfel de prevederi este, de cele mai multe ori, conditionata de o cota sau o perioada minima de detinere pentru participatiile din filiale.

Citeste mai multe despre Regimul holdingului: Ce reglementari fiscale pot folosi businessurile in Romania pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1570 ori