Reforma ANAF intoarce Romania in epoca hartiei

Miercuri, 15 Mai 2019, ora 12:41
1325 citiri
Reforma ANAF intoarce Romania in epoca hartiei
Foto: Facebook/Eugen Teodorovici

Ministrul Finantelor, Eugen Tedorovici, a admis, marti dupa-amiaza, la Palatul Victoria, ca sistemul informatic al ANAF reprezinta in continuare principalul impediment in relatia intre stat si contribuabil.

In aceste conditii, Eugen Teodorovici pregateste publicul pentru revenirea - "temporara", a asigurat ministrul - la practica depunerii declaratiilor in format fizic, la sediile Fiscului.

Oficial, ministrul de Finante afirma ca masura pe care "o ia in calcul" are si ratiuni "umanitare", legate de accesul limitat al populatiei "la mijloace moderne de comunicare".

Capacitatea sistemului informatic al ANAF este astazi limitata la 9.000 de accesari simultane, ca urmare a renuntarii la programul de modernizare al Fiscului prin programul cu Banca Mondiala.

Anuntul ministrului Teodorovici

"Au fost solicitari justificate, nu multe, pentru depunerea declaratiei pe format hartie, pentru a avea o astfel de alternativa cel putin pentru o perioada, pana cand intregul sistem va fi modernizat.

Sunt deja 700.000 persoane contribuabili care au deja acest SPV (Spatiu privat virtual) . La inceputul lui 2018, in prima parte a anului, erau undeva la 5%. A crescut foarte mult acest numar. Pe de-o parte este vorba despre sistemul informatic. Pe de alta parte, este si vorba de accesul anumitor contribuabili la un astfel de mijloc modern de comunicare.

Pentru care situatie, luam in calcul inclusiv acceptarea depunerii Declaratiei Unice pe format hartie pentru o perioada de timp, pana cand lucrurile se regleaza definitiv, cel putin pana la finalul anului", a declarat ministrul Finantelor, citat de Agerpres, la finalul sedintei de Guvern.

Citeste mai multe despre Reforma ANAF intoarce Romania in epoca hartiei pe Curs de Guvernare ...citeste mai departe despre "Reforma ANAF intoarce Romania in epoca hartiei" pe Ziare.com

#Eugen Teodorovici ANAF, #declaratia unica hartie ANAF , #Stiri Taxe si impozite