Reducerea TVA: Cu cat se va ieftini mancarea, care sunt capcanele si care sunt sansele sa revina la 24%

Marti, 07 Aprilie 2015, ora 18:16
1211 citiri
Reducerea TVA: Cu cat se va ieftini mancarea, care sunt capcanele si care sunt sansele sa revina la 24%

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, ca incepand cu 1 iunie TVA va scadea la 9 la suta pentru toate alimentele agroalimentare si bauturile nealcoolice. Masura este asteptata de mult timp de producatori si ar trebui sa aiba efecte pozitive pentru toata lumea, insa exista cateva capcane pe care Guvernul trebuie sa le ia in seama.

Ponta: TVA la toate alimentele, scazuta la 9%

Un prim efect al acestei decizii va fi ieftinirea produselor finale, insa reducerea de pret nu va fi proportionala cu reducerea TVA si nici nu va ajunge la nivelul de 15%, anuntat de seful Executivului, considera analistul Mircea Cosea.

"Trebuie avut in vedere ca nu exista o metodologie precisa, clara, foarte exacta de stabilire a acestui ritm de legatura dintre reducerea TVA si scaderea preturilor la raft. Deci, exista o anumita marja de eroare.

In al doilea rand, lucram intr-o economie de piata care are o variatie a cererii si ofertei care poate fi esentiala in preturile la raft, atat de la o retea ...citeste mai departe despre "Reducerea TVA: Cu cat se va ieftini mancarea, care sunt capcanele si care sunt sansele sa revina la 24%" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#efecte reducere TVA alimente, #scadere preturi reducere TVA, #reducere tva alimente , #Stiri Taxe si impozite