Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Rectificare bugetara: 600 milioane de lei alocati pentru plata arieratelor

Rectificare bugetara: 600 milioane de lei alocati pentru plata arieratelor


Florin Georgescu, ministrul Finantelor, a anuntat ca 600 de milioane de lei vor fi alocati de la ministerul Administratiei pentru plata arieratelor. Ministrul a mentionat ca aceste plati reprezinta una dintre obligatiile pe care statul roman si le-a asumat, prin acordul cu Fondul Monetar International (FMI).

Arieratele, obligatiuni financiare ajunse la scadenta si neachitate, sunt incluse in trei categorii, potrivit documentului facut public de Consiliul Fiscal, respectiv arierate ale bugetului de stat, ale bugetului asigurarilor sociale si ale bugetelor locale.

"In momentul de fata, cele mai mari arierate sunt la bugetele locale si la companiile de stat, probabi. La bugetele locale, de exemplu, avem legea finantelor publice locale care a fost amendata in mai multe randuri, dar unul din amendamentele importante a fost incalcat. O autoritate locala nu poate sa deschida credite bugetare pentru un capitol de buget daca nu si-a achitat arieratele la acel capitol de buget. Acel amendament la legea finantelor publice nu este aplicat in momentul de fata", a spus Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, intr-un interviu, pentru Business24.

La nivelul lunii iunie arieratele cu restanta erau in valoare de 1,913 miliarde de lei, numai la bugetele locale, in timp ce arieratele bugetului asigurarilor sociale erau, in luna iunie, in valoare de 1,419 miliarde de lei. Arieratele la bugetul de stat erau in valoare de 414 milioane de lei.

Florin Georgescu: Estimam un curs valutar mediu de 4,45 lei/euro, la finalul anului

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3416 ori