Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PwC: Nivelul de colectare a impozitelor in Romania, mult sub cel din UE

PwC: Nivelul de colectare a impozitelor in Romania, mult sub cel din UE


Nivelul de colectare a taxelor si impozitelor din Romania este de 75-80%, mult mai redus decat in alte state din UE, cresterea acestuia la 90%, cum este in Spania, putand face ca mediul fiscal sa arate diferit, a declarat Peter de Ruiter, partener al companiei de audit si consultanta PwC.

"Colectarea impozitelor in Romania este prea redusa fata de alte state din Uniunea Europeana. Este la niveluri nedorite. Avem un procent de 75-80% de colectare a taxelor. Daca am ajunge la 90% ca in Spania sau in alte tari, mediul fiscal al Romaniei ar arata diferit", a afirmat de Ruiter.

"O rata de impozite mare nu impiedica oamenii de afaceri. In Suedia exista un nivel de impozitare mare, dar mediul de afaceri este sprijinit. Problemele sunt mai mici in Suedia decat in Romania. Simplificarea regulilor fiscale trebuie sa aiba loc chiar daca va avea loc o crestere a impozitelor", a explicat de Ruiter.

El a aratat ca administratia trebuie sa fie credibila si a mentionat ca in Romania nu exista un parteneriat intre Guvern si administratie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1997 ori