Putem inmatricula masina fara sa platim timbrul de mediu

Vineri, 23 Septembrie 2016, ora 17:16
1145 citiri
Putem inmatricula masina fara sa platim timbrul de mediu
Foto: Arhiva Ziare.com

Timbrul de mediu a fost declarat ilegal de Curtea Europeana de Justitie, ceea ce inseamna ca putem sa inmatriculam un autovehicul fara a mai achita aceasta taxa.

Este si cazul unei femei din judetul Salaj, care a dat in judecata Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV).

Ea a solicitat inmatricularea unui autoturism, fara plata timbrului de mediu. In urma cu cateva zile, Tribunalul Salaj s-a pronuntat in favoarea ei si i-a obligat pe cei de la SPCRPCIV sa puna masina in circulatie, cu toate ca nu a fost achitata taxa.

"In urma deciziei Curtii de Justitie a Uniunii Europene, prin care s-a declarat ca timbrul de mediu incalca legislatia europeana, actiunea pe care am formulat-o a fost admisa. Astfel, se evita achitarea timbrului de mediu, cei care l-au achitat putand recupera suma tot printr-un proces in instanta, de data aceasta impotriva ANAF, pentru aceleasi motive", a explicat avocatul Iulia Costina, care a reprezentat ...citeste mai departe despre "Putem inmatricula masina fara sa platim timbrul de mediu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#inmatriculare masina fara timbru mediu, #inmatriculare masina timbru mediu , #Stiri Taxe si impozite