Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului: Daca Guvernul nu-si schimba pozitia, se poate ajunge la greva fiscala

Sambata, 11 Noiembrie 2017, ora 16:56
1476 citiri
Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului: Daca Guvernul nu-si schimba pozitia, se poate ajunge la greva fiscala
Foto: Arhiva Facebook/Ioan Lucian

Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman, Ioan Lucian, a declarat ca semnalele din tara arata ca modificarea Codului Fiscal va afecta firmele private, iar dupa realizarea unor analize profunde se va incerca schimbarea pozitiei Guvernului, una dintre formele de opozitie putand fi si greva fiscala.

"La aceasta ora, semnalele din tara sunt ca aceasta ordonanta ne va afecta in mod negativ, este un lucru cert. Si noi va trebui sa analizam si vom analiza foarte concret daca este adevarat sau nu, bazandu-ne doar pe specialistii nostri, iar apoi, daca lucrurile sunt asa, cu siguranta ne vom alatura si celorlalte confederatii patronale care deja au luat atitudine si vom incerca, asa cum am si hotarat, vom incerca sa facem ca Guvernul Romaniei sa isi schimbe aceasta pozitie si sa aiba aplecare si dorinta de colaborare cu noi", a declarat presei Ioan Lucian, la intalnirea Colegiului National Director al UNPR, de sambata, din Odorheiu Secuiesc.

Acesta a punctat faptul ca s-a propus calea dialogului si exista speranta ca, daca efectele sunt clar negative, Guvernul sa revina asupra acestei decizii.

"Daca efectele sunt clar negative, ne-am bucura sa se revina asupra acestei decizii pentru ca, repet, si asa mediul de afaceri din Romania este atat de oprimat. (...) Inca mediul de afaceri din Romania nu are predictibilitate, nu avem stabilitate in ceea ce priveste cadrul legislativ, sunt lucruri de indreptat.

Noi am propus calea dialogului, a discutiilor, pe contrapropuneri, noi pregatim un set de contrapropuneri la ceea ce s-a intamplat in legatura cu hotararea Guvernului. (...) Trebuie privita cu mare profunzime aceasta decizie. Pentru ca sunt companii, membre ale noastre, cu sute, mii de angajati, care nu se pot juca nici nu viata lor de angajator, cu business-ul sau, dar nici cu viata angajatilor sai. (...) De aceea, noi cerem o analiza profunda si ar fi trebuit si trebuie sa existe o analiza profunda si o conlucrare profunda intre Guvern si organizatiile patronale", a aratat acesta.

Intrebat ce actiuni concrete se pot intreprinde, daca ordonanta va ramane in forma actuala, Ioan Lucian a vorbit de importanta coagularii miscarii patronale din Romania, care sa adopte o pozitie unitara, dar a amintit si de unele forme de opozitie, cum ar fi greva fiscala.

"O greva fiscala poata sa fie una dintre variante, o greva fiscala, pot exista si alte forme pe care sa le gandim, dar daca mediul de afaceri nu poate avea argumente si nu poate avea forta sa... citeste mai departe despre "Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului: Daca Guvernul nu-si schimba pozitia, se poate ajunge la greva fiscala" pe Ziare.com

#Uniunea Patronatului greva fiscala , #Stiri Taxe si impozite