Presedintele Consultantilor Fiscali a luat la puricat noul program de guvernare: Termenele sunt nerealiste, nu trebuie sa ne jucam cu focul!

Joi, 01 Februarie 2018, ora 19:42
729 citiri

Presedintele Camerei Consultantilor Fiscali (CCF), Dan Manolescu, spune ca termenele asumate de PSD-ALDE pentru implementarea unor masuri economice din noul program de guvernare sunt nerealiste. De asemenea, specialistul sustine ca in unele zone ale economiei e bine sa nu ne jucam cu focul.

Atunci cand vine vorba despre legislatia economica, schimbarile ar trebui facute pe indelete si cu foarte mare grija, sustine Dan Manolescu. In caz contrar, urmarile ar putea fi catastrofale.

"In zona de Split TVA, sunt convins ca se vor corecta anumite lucruri. Deja au fost corectate. S-a mai asezat un pic. In continuare sunt probleme. E loc de corectat.

In ceea ce priveste mutarea de contributii, nu trebuie sa ne jucam cu focul. E un pas mult prea mare care s-a facut - acesta de mutare a contributiilor dintr-o zona intr-alta a contributiilor - pentru a fi reversat. Nu ne putem juca cu asa ceva. Sunt lucruri care, odata schimbate, ne duc catre un proces care n-ar trebui reversat, din cauza ca ar avea consecinte dezastroase.

Sunt societati care n-au crescut salariul brut tocmai ca urmare a neclaritatilor. Dar sun societati care au facut-o considerand ca e un act normativ asumat de catre Guvern, trecut in programul de guvernare. A se reversa un astfel de proces cred eu ca nu e lucru bun", a apreciat presedintele CCF pentru Profit.ro.

In aceste conditii, Dan Manolescu sustine ca nu prin ordonanta de urgenta ar trebui modificat Codul Fiscal, ci mai degraba prin lege care sa poate fi analizata si imbunatatita pe indelete.

In plus, specialistul apreciaza ca legile eficiente nu sunt cele scurte, ci acelea care ofera claritate.

Un an e putin se terminam Codul Economic. Realist ar fi sa-l incepem

Prin noul program de guvernare, PSD-ALDE si-a asumat crearea unui Cod Economic al Romaniei care va contine Codul Fiscal, Codul de Procedura Fiscala, Legea de Infiintare a Societatilor Comerciale, Legea Evaziunii Fiscale si toate celelalte legi cu caracter economic. Acesta ar urma sa fie gata in acest an si sa intre in vioagre in 2019.

"Eu cred ca este un proiect ambitios elaborarea acestui Cod Economic in toata complexitatea lui, dezbatut si aprobat in acest an si intrat in vigoare in 2019. Termenul e foarte scurt. Discutam de lucruri care au fost ani de zile neglijate.

In Legea 31/199 (a infiintarii societatilor comerciale) se solicita de ani de zile o interventie. Sunt concepte care trebuiesc reasezate in functie de intelegerea actuala a lucrurilor. A ne p ...citeste mai departe despre "Presedintele Consultantilor Fiscali a luat la puricat noul program de guvernare: Termenele sunt nerealiste, nu trebuie sa ne jucam cu focul!" pe Ziare.com

#camera consulantilor fiscali PSD ALDE, #program guvernare PSD ALDE economie, #perspective economie PSD ALDE , #Stiri Taxe si impozite