Ponta: Sistemul fiscal va fi modificat din 2013

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 13:18
1728 citiri
Ponta: Sistemul fiscal va fi modificat din 2013

Premierul Victor Ponta a cerut ministrilor ca, in declaratiile legate de eliminari sau introduceri de taxe, sa precizeze ca astfel de masuri vor fi aplicate numai de anul viitor si doar cu acordul FMI, atentionand ca exista adversari politici care pot transmite un mesaj distorsionat in plan extern.

"Este campanie electorala si suntem un guvern nou plin de bune intentii. Pentru ca este o situatie extrem de complicata la nivel european, este foarte important insa sa precizati de fiecare data ca orice schimbare, oricat de mica, in sistemul fiscal-bugetar se va face numai dupa analize foarte serioase, care sa arate implicatiile oricarei taxe eliminate sau nu, si numai dupa ce avem un acord clar si ferm de la Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana.

Nu avem doar prieteni si oameni care vor sa inteleaga ce spunem si in alte tari ajung semnale ca deja de maine schimbam tot sistemul fiscal si cine stie ce se va intampla cu Romania. De cate ori vorbiti de anumite intentii, sa precizati aceste lucruri, nu atat pentru publicul romanesc, cat mai ales pentru partenerii internationali si pietele financiare ", a spus Ponta ministrilor, la inceputul sedintei de guvern, in fata jurnalistilor.

Guvernul analizeaza impozitarea suplimentara, cu inca 16%, a sumei din pensie sau salariu care depaseste 4.500 lei /luna, sistem care ar putea fi aplicat incepand cu anul viitor si numai pentru sectorul bugetar, a declarat, marti, premierul Victor Ponta.

El a amintit ca Guvernul USL intentioneaza sa aplice de anul viitor cote diferentiate de impozit, in functie de nivelul salariilor, precum si sa reduca nivelul contributiilor sociale pentru angajatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sistem fiscal Romania modificare, #Victor Ponta sistem fiscal, #schimbari taxe aplicare 2013, #sistem fiscal Romania , #Stiri Taxe si impozite