Ponta le cere parlamentarilor sa elimine obligativitatea Split TVA cand ajunge legea la ei

Joi, 07 Septembrie 2017, ora 14:36
1270 citiri
Ponta le cere parlamentarilor sa elimine obligativitatea Split TVA cand ajunge legea la ei
Foto: Arhiva Facebook/Victor Ponta

Fostul premier PSD Victor Ponta le-a scris, joi, parlamentarilor, avertizand asupra situatiei care va fi creata de plata defalcata a TVA, cunoscuta ca Split TVA, masura adoptata de Guvernul Tudose la sfarsitul lunii august si care va deveni obligatorie din prima zi a anului viitor.

"Aceasta prevedere va aduce mari prejudicii tuturor operatorilor economici platitori de TVA care isi desfasoara activitatea in Romania, nu va creste incasarile la Bugetul de Stat, va creste birocratia si posibilitatea producerii unor abuzuri, nu exista nicio alta tara europeana care sa aplice in acest moment un asemenea sistem, nu s-a facut un studiu de impact si nici nu avem un proiect pilot care sa ne permita sa analizam efectele concrete.

Aceasta evidenta greseala de strategie economica si fiscal bugetara poate fi indreptata de catre Parlament inainte de a produce efecte - pana la data de 1 ianuarie 2018. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei urmeaza sa intre in dezabaterea Comisiilor de specialitate si ulterior a Plenului Senatului. Dupa Senat urmeaza dezbaterea si adoptarea in Camera Deputatilor. Solutia constitutionala si regulamentara la care trebuie sa apelam este adoptarea unui amendament la aceasta lege prin care sa fie eliminata obligativitatea aplicarii acestui sistem (ramanand sa fie aplicat facultativ - daca ar exista cumva o firma care ar dori asa ceva)! ", le cere Ponta colegilor parlamentari in scrisoarea postata si pe pagina sa de Facebook.

Fostul social-democrat atrage atentia ca masura va duce la blocarea sau chiar inchiderea firmelor, deci la pierderea locurilor de munca ceea ce se va reflecta si in bugetul de stat.

"Rog toti parlamentarii sa sustina acest demers transpartinic care are ca beneficiar direct toate firmele din Romania - iar indirect angajatii acestora si bugetul de stat.

(...) Fiecare dintre noi reprezinta in Parlament o circumscriptie electorala, unde exista cel putin o firma platitoare care ofera locuri de munca alegatorilor nostri. Aceasta schimbare poate doar sa ingreuneze, sa blocheze sau chiar sa inchida activitatea acestor firme", isi continua Ponta pledoaria.

El aduce ca argumente punctele de vedere emise de Consiliul National pentru Intreprinderile Private Mici si Mijlocii (CNIPMMR) si Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei, cele mai reprezentative organizatii ale intreprinderilor mici, mijlocii, mari cu capital roman si strain.

Iata pozitia CNIPMMR fata de adoptarea Split TVA: Va duce la blocarea intregii e ...citeste mai departe despre "Ponta le cere parlamentarilor sa elimine obligativitatea Split TVA cand ajunge legea la ei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta Split TVA obligativitate, #Ponta vot parlament obligativitate TVA , #Stiri Taxe si impozite