Platforma Romania 100 spune ca Misa minte: Nu exista o directiva europeana care sa impuna taxa de solidaritate

Joi, 19 Octombrie 2017, ora 21:46
891 citiri
Platforma Romania 100 spune ca Misa minte: Nu exista o directiva europeana care sa impuna taxa de solidaritate
Foto: Facebook / Ionut Misa

Platforma Romania 100 considera ca toti antreprenorii din Romania vor suferi in 2018 din cauza introducerii taxei de solidaritate si cere Guvernului sa explice introducerea acesteia si destinatia banilor.

De asemenea, Platforma Romania 100, fondata de Dacian Ciolos, sustine ca directiva UE invocata de ministrul Finantelor ca argument in favoarea acestei taxe nu exista.

"Platforma Romania 100 considera ca toti antreprenorii din Romania (microintreprinderi, PFA-uri, afaceri de familie, societati medii si mari) vor suferi in 2018 din cauza 'solidarizarii' fortate propuse de Guvernul Mihai Tudose II. Guvernul trebuie sa justifice de ce introduce aceasta taxa si ce destinatie va da statul acestor resurse suplimentare. Este o minima cerinta de transparenta si respect din partea guvernului fata de contribuabili.

De asemenea, mentionam ca nu exista o directiva Europeana care sa oblige Romania sa introduca o asemenea taxa, asa cum in mod mincinos a afirmat ministrul Finantelor", sustin reprezentantii Platformei Romania 100.

Ei califica drept "haotic, intempestiv si lacunar" modul in care a fost transmisa informatia referitoare la aceasta taxa, fara a se preciza la ce anume se refera procentul de 2% mentionat.

"Aceasta taxa descurajeaza investitiile realizate de antreprenorii romani si de potentialii investitori straini care tatoneaza Romania ca destinatie pentru a-si plasa proiectele greenfield. Asigurarea stabilitatii si predictibilitatii fiscale este un principiu esential pentru dezvoltarea economica a tarii, stimularea investitiilor si crearea de noi locuri de munca. Tocmai de aceea Codul Fiscal interzice introducerea unei taxe cu mai putin de 6 luni inainte de aplicarea efectiva a acesteia", sustin reprezentantii Platformei Romania 100.

In plus, ei remarca faptul ca Guvernul actual va introduce "noi impozite prin care sanctioneaza, practic, angajatorii si angajatii productivi".

"Taxa de solidaritate va fi o mare lovitura data firmelor productive mai ales ca este anuntata doar cu doua luni inainte de introducere, fara nicio dezbatere publica cu actorii economici care vor plati anul urmator lipsa de predictibilitate a Guvernului. Aceste masuri nu au fost prezentate in campania electorala si arata o forma de disperare in ceea ce priveste strategia fiscala", conchid reprezentantii Paltformei Romania 100.

Angajatorii vor plati o "taxa de solidaritate", care va fi "de 2%", a anuntat miercuri seara la Antena 3 ministrul Finantelor Publice, ...citeste mai departe despre "Platforma Romania 100 spune ca Misa minte: Nu exista o directiva europeana care sa impuna taxa de solidaritate" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Platforma Romania 100 taxa solidaritate , #Stiri Taxe si impozite