Plata CASS, obligatorie sau nu pentru romanii fara venituri? Finantele inca n-au rezolvat problema

Joi, 04 Februarie 2016, ora 16:00
1845 citiri
Plata CASS, obligatorie sau nu pentru romanii fara venituri? Finantele inca n-au rezolvat problema
Foto: Facebook/Gabriel Biris

Ministerul de Finante inca nu a ajuns la o solutie legata de eliminarea prevederii din Codul Fiscal care obliga persoanele fara venituri sa plateasca contributii la sanatate (CASS).

Secretarul de stat Gabriel Biris a mentionat ca, cel mai probabil, CASS va avea caracter optional pentru persoanele fara venituri, asa cum s-a intamplat pana la finalul 2015.

"Lucram in acest moment la modificarea prevederilor din Codul Fiscal care au creat aceste probleme. Probabil se va merge pe o solutie de asigurare optionala, pentru ca sa nu uitam ca nu vorbim de impozitare, ci de o plata pentru contributia la asigurari de sanatate, ceea ce implica asigurarea in sistemul public de sanatate. Nu este un impozit, ci este o asigurare", a precizat Gabriel Biris, in cadrul unei conferinte de presa, transmite Capital, care citeaza Agerpres.

Intrebat daca se va mentine salariul minim ca baza de calcul, el a precizat ca este necesar sa existe o baza minima.

Contributia la Sanatate pentru persoanele ...citeste mai departe despre "Plata CASS, obligatorie sau nu pentru romanii fara venituri? Finantele inca n-au rezolvat problema" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Biris persoane fara venituri, #contributii sanatate persoane fara venituri , #Stiri Taxe si impozite