Planificarea fiscala: masura de reducere a impozitelor sau de evitare a platii acestora

Luni, 07 Aprilie 2014, ora 11:15
2025 citiri
Planificarea fiscala: masura de reducere a impozitelor sau de evitare a platii acestora

Planificarea fiscala este o practica legala, pe care firmele o pot folosi cu scopul de a-si reduce impozitele si taxele. Mai exact, ele pot alege solutia favorabila oferita de legislatia fiscala, cu conditia de a se incadra in limita legii.

Tocmai de aceea, atunci cand apeleaza la o astfel de metoda firmele trebuie sa fie atente la caracteristicile operatiunilor pe care le desfasoara, pentru ca pragul dintre planificare fiscala si evitarea platii impozitelor si taxelor este foarte fin. Astfel, pentru a nu intra in conflict cu ANAF, societatile pot tine cont de cateva lucruri.

Planificarea fiscala reprezinta ansamblul de masuri/strategii fiscale menite sa reduca sarcina fiscala viitoare a unei societati sau a unui grup de societati, in conditiile legii, a declarat pentru AvocatNet.ro Mihaela Popescu, managing director, Schoenherr Tax.

Aceasta a adaugat ca planificarea fiscala este o practica legala si se foloseste cel mai adesea in contextul alocarii profiturilor unui grup de societati intre jurisdictii sau al structurilor de tip holding care permit un transfer eficient al cash flow-urilor/resurselor financiare (de tipul dividendelor, finantarii prin imprumut, castigurilor de capital din vanzare/lichidare societati) intre diversele societati din grup.

Citeste mai multe despre Planificarea fiscala: masura de reducere a impozitelor sau de evitare a platii acestora pe AvocatNet.ro

#planificare fiscala, #plata impozite, #impozite Romania, #taxe impozite Romania , #Stiri Taxe si impozite