Peste 100 de taxe eliminate in Parlament: Guvernul ar putea ataca legea la CCR

Marti, 25 Octombrie 2016, ora 13:47
1007 citiri
Peste 100 de taxe eliminate in Parlament: Guvernul ar putea ataca legea la CCR
Foto: Arhiva site CCR

Ministrul Finantelor, Anca Dragu, a anuntat ca la nivelul Guvernului este analizata posibilitatea sesizarii Curtii Constitutionale pe legea care prevede eliminarea a 102 taxe, trecuta si votata in timp record in Parlament.

Ministrul spune ca proiectul nu prevede si sursa de finantare dupa eliminarea taxelor, avand in vedere ca gaura in bugetul de stat va fi de 1,6 miliarde de lei.

"Analizam aceasta optiune (de sesizare a Curtii Constitutionale - n.red.). Pot sa va spun ca impactul global este de 1,6 miliarde lei, fara indicarea sursei de finantare asa cum prevede legea responsabilitatii fiscale, legea finantelor publice si chiar Constitutia.

La nivelul Guvernului sustinem eliminarea unor taxe, acesta a fost si punctul nostru de vedere, dar acolo unde era un efort financiar rezonabil si pe care il puteam sustine in 2017", le-a raspuns Dragu jurnalistilor, la evenimentul Topul National al Firmelor Private din Romania.

Potrivit acesteia, doar pentru taxa radio-TV impactul ar ...citeste mai departe despre "Peste 100 de taxe eliminate in Parlament: Guvernul ar putea ataca legea la CCR" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Guvern atac CCR lege eliminare taxe , #Stiri Taxe si impozite