Patron turc si un iordanian, retinuti de DNA pentru evaziune de 2,2 milioane euro

Marti, 18 Iunie 2013, ora 17:13
2668 citiri
Patron turc si un iordanian, retinuti de DNA pentru evaziune de 2,2 milioane euro

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus marti retinerea unui patron turc si a unui cetatean iordanian intr-un dosar de evaziune fiscala de peste 2,2 milioane euro, prin omisiunea de declarare a achizitiilor intracomunitare de legume si fructe, cei doi urmand a fi prezentati la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Adem Turan, unic asociat si administrator de fapt al SC Daly Gebery SRL, cetatean turc, a fost retinut pentru evaziune fiscala in varianta agravata, prin omisiunea de declarare a achizitiilor intracomunitare de legume si fructe, in timp ce Amjed-Yousef-E-Layan Al-Araideh, cetatean iordanian, a fost retnut pentru complicitate, se arata intr-un comunicat al DNA.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca, in perioada decembrie 2011-martie 2012, inculpatul Turan a efectuat achizitii de legume si fructe din state ale Uniunii Europene, prin SC Daly Gebery SRL, dar a omis sa le declare, in scopul de a se sustrage de la stabilirea obligatiilor catre bugetul de stat, respectiv de la plata TVA-ului de 24%.

In desfasurarea activitatilor, el a fost ajutat de inculpatul Al-Araideh.

"Initial, asociati si administratori ai firmei au figurat alte doua persoane care au acceptat sa semneze actele necesare inregistrarii firmei si desfasurarii activitatilor comerciale, la solicitarea lui Al-Araideh si Turan", sustin procurorii.

Prejudiciul adus bugetului de stat ca urmare a acestor activitati este evaluat la suma de peste 2,2 milioane euro, conform unei expertize contabile efectuate in cauza.

La instrumentarea cauzei procurorii au beneficiat de sprijinul lucratorilor din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Adem Turan retinut DNA, #Amjed Araideh retinut DNA, #Adem Turan evaziune fiscala, #evaziune fiscala comert fructe , #Stiri Taxe si impozite