Pas important pentru reducerea TVA la carti, cinema si meciuri de fotbal

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 11:03
1094 citiri
Pas important pentru reducerea TVA la carti, cinema si meciuri de fotbal

Ministrul Culturii, Ionut Vulpescu, a depus, marti, la Camera Deputatilor, un amendament la Codul Fiscal care vizeaza reducerea TVA la 5% pentru carti, manuale scolare, reviste, ziare, bilete pentru accesul in castele, muzee, case memoriale, monumente istorice si cinematografe.

De asemenea, amendamentul depus vizeaza reducerea TVA la 5% pentru monumente de arhitectura si arheologice, gradini zoologice si botanice, targuri, expozitii si evenimente culturale, evenimente sportive si cinematografe.

"Avand spatiul fiscal necesar, am considerat ca este posibila extinderea masurii reducerii TVA la 5% si pentru alte categorii de bunuri si servicii culturale, nu doar pentru carti, asa cum am anuntat initial.

Imi doresc ca prin reducerea preturilor nu doar la carti, ci si la biletele de acces la monumente si muzee, sa contribui la democratizarea accesului la cultura, prohibit pentru multi din motive economice.

Sper ca interesul pentru participarea la evenimentele culturale sa ...citeste mai departe despre "Pas important pentru reducerea TVA la carti, cinema si meciuri de fotbal" pe Ziare.com

#reducere TVA carti, #ministru Cultura reducere TVA carti , #Stiri Taxe si impozite