Parlamentul European a luat o decizie care afecteaza multinationalele. Ce vor fi obligate sa faca

Joi, 06 Iulie 2017, ora 08:30
1258 citiri
Parlamentul European a luat o decizie care afecteaza multinationalele. Ce vor fi obligate sa faca
Foto: Arhiva Ziare.com

Parlamentul European a adoptat in aceasta saptamana propunerea de directiva care urmeaza sa oblige companiile multinationale sa publice informatii fiscale in fiecare tara unde au activitati.

Directiva va cere companiilor multinationale sa raporteze informatiile privind taxele pe venit aplicate companiilor multinationale cu o cifra globala de afaceri de minimum 750 milioane de euro, intr-un format comun pentru fiecare jurisdictie fiscala unde firma sau subsidiara ei activeaza.

Aceste date ar trebui sa fie disponibile gratuit si accesibile pe pagina de Internet a companiei. Compania ar trebui sa redacteze si un raport inclus intr-un registru public administrat de Comisia Europeana, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Informatiile ar trebui sa se refere la:

numele companiei si lista subsidiarelor sale, daca este cazul, o scurta descriere a activitatii si a acoperirii geograficenumarul de angajati full-timesuma cifrei de afaceri netecapitalul inregistratsuma profitului sau pierderilor brutesuma taxelor pe venit platite in anul financiar relevant de catre firma si de catre filialele sale rezidente fiscal in respectivajurisdictie fiscalasuma castigurilor acumulatedaca subsidiarele, afiliatele sau filialele beneficiaza de un tratament fiscal preferential.

Citeste si De ce vor plati toate companiile impozit pe cifra de afaceri? De vina sunt multinationalele, zice Dragnea

Deputatii europeni au aprobat si masuri de protectie a unor informatii sensibile din punct de vedere comercial, permitand statelor membre sa acorde exceptii de la obligatia de a publica una sau mai multe informatii.

Aceste exceptii ar trebui reinnoite anual si aplicate doar in jurisdictia statului membru care ofera exceptia.

Citeste mai departe analiza Curs de Guvernare despre Parlamentul European cere multinationalelor sa publice detalii fiscale pentru fiecare tara in care opereaza ...citeste mai departe despre "Parlamentul European a luat o decizie care afecteaza multinationalele. Ce vor fi obligate sa faca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#multinationale date fiscale, #cifra globala afaceri , #Stiri Taxe si impozite