Orasul din Romania in care firmele care adopta o cladire platesc taxe si impozite mai mici

Sambata, 29 Aprilie 2017, ora 20:44
825 citiri
Orasul din Romania in care firmele care adopta o cladire platesc taxe si impozite mai mici
Foto: Captura video YouTube

Autoritatile locale din Timisoara au adoptat un proiect care le permite oamenilor de afaceri din oras sa adopte o cladire monument istoric, pe care sa o restaureze. In schimb, firmele vor beneficia de reduceri de taxe si impozite.

Ideea a venit de la o asociatie a arhitectilor din oras si a fost pe placul autoritatilor locale, mai ales ca in oras cladirile istorice sunt, cele mai multe, intr-o stare avansata de degradare, arata Digi24.

Firmele au fost deja invitate sa adopte cate o cladire dintr-un catalog electronic. Au fost purtate discutii cu trei mari investitori din Timisoara si din alte orase, mai arata sursa.

Patrimoniul orasului Timisoara numara peste 14.000 de cladiri cu valoare istorica. Doar 5% dintre ele au avut parte de lucrari de reabilitare. Peste 1.000 sunt distruse iremediabil.

Initiatorii proiectului spera ca pana in 2021 sa fie readuse la viata prin acest program cel putin 30 de cladiri.

Totul depinde insa de cum vor decurge aceste restaurari, pentru ca sunt cunoscute cazurile unor monumente istorice mutilate sau chiar distruse de Dorel si dublurile sale. ...citeste mai departe despre "Orasul din Romania in care firmele care adopta o cladire platesc taxe si impozite mai mici" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adoptii cladiri Timisoara, #firme adopta cladiri Timisoara, #proiect restaurare cladiri istorice Timisoara, #scadere taxe impozite firme , #Stiri Taxe si impozite