Oficial BNR, despre Codul fiscal: Romania se auto-vulnerabilizeaza, picam testul bezelei

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 22:29
1341 citiri
Oficial BNR, despre Codul fiscal: Romania se auto-vulnerabilizeaza, picam testul bezelei
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania se auto-vulnerabilizeaza, in acest moment, prin politicile fiscale pe care le promoveaza noul Cod fiscal, a afirmat, marti, intr-o dezbatere de specialitate, Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

"Pastrarea macrostabilitatii economice este extrem de importanta pentru ca Romania se auto-vulnerabilizeaza in acest moment prin politicile fiscale pe care le promoveaza noul Cod fiscal si ajunge ca, alaturi de Croatia, in 2017 sa fie singura tara care va avea deficit de peste 3%. De ce este important sa nu ai deficit de peste 3%? Cand investitorii straini se uita la ansamblul pietelor emergente, ei gasesc care sunt punctele slabe, care sunt tarile mai slabe, care sunt caprioarele ranite, ca sa zic asa.

Romania nu este astazi in aceasta situatie, dar va fi peste doi ani, ca urmare acestui Cod fiscal minunat pe care il avem. La orice semn de criza, investitorii straini se vor retrage din pietele emergente vulnerabile. Romania se pune singura pe sine ...citeste mai departe despre "Oficial BNR, despre Codul fiscal: Romania se auto-vulnerabilizeaza, picam testul bezelei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#BNR avertisment cod fiscal, #BNR Cod Fiscal, #codul fiscal BNR , #Stiri Taxe si impozite