Numiri controversate in cabinetul noii sefe ANAF: Un avocat si un fost sef DSP Olt care au probleme cu justitia

Marti, 29 Ianuarie 2019, ora 15:12
1573 citiri
Numiri controversate in cabinetul noii sefe ANAF: Un avocat si un fost sef DSP Olt care au probleme cu justitia
Foto: Guvernul Romaniei

Avocatul Marius Stancescu si fostul sef al Directiei de Sanatate Publica Olt Andrei Iordache au fost numiti de noul presedinte al ANAF, Mihaela Triculescu, in postul de consilier, respectiv sef de cabinet.

Informatia a fost confirmata de cei doi, conform Profit.ro.

Iordache este un apropiat al noii sefe a ANAF, presa relatand ca Darius Valcov, cel care ar fi sustinut numirea lui Triculescu in functie, a cunoscut-o pe aceasta chiar prin intermediul lui Iordache. Cei doi au avut in trecut probleme cu justitia, scrie Profit.ro.

Potrivit Adevarul, Iordache a intrat in politica la inceputul anilor 2000, alegand PNL, iar in campania pentru alegerile locale, intr-una din actiunile sale electorale, ii flutura, in cadrul unei conferinte de presa, lui Darius Valcov (la acel moment seful PDL Olt) o pereche de catuse, amenintand ca va avea probleme cu legea, pe seful PSD Olt de atunci, fostul vicepremier Paul Stanescu, numindu-l "seful mafiei locale PSD".

Ulterior, Iordache a schimbat tabara si, sustinut de Darius Valcov, proaspat ajuns si el in PSD, a fost numit manager al Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, intrat tot in acei ani, din administrarea Ministerului Sanatatii, in cea a Consiliului Judetean Olt. Din functia de manager al spitalului slatinean a fost schimbat in ianuarie 2016, dupa patru ani, la acel moment Iordache organizand o conferinta de presa in care a vorbit despre presupusele sale legaturi cu Darius Valcov.

In 2015, Darius Valcov, care la acel moment ocupa functia de ministru al Finantelor, fusese retinut de procurorii DNA. Andrei Iordache a pastrat relatia cu actualul consilier al prim-ministrului, presa relatand recent ca noua sefa a ANAF, Mihaela Triculescu, i-ar fi fost prezentata lui Valcov de catre acesta.

In 2013, Iordache a fost arestat sub acuzatia ca ar fi ajutat la masluirea unor probe de sange, potrivit publicatiei Adevarul. La randul sau, Marius Stancescu a fost condamnat in 2014 la 3 ani cu suspendare, acuzat fiind intr-un dosar de trafic de influenta si fals in inscrisuri.

Noua sefa a ANAF s-a ocupat de zeci de dosare in instantele din Bucuresti si din mai multe judeteNoua sefa a ANAF a picat cinci examene orale pentru postul de inspector antifraudaDupa trei saptamani de la instalare, noua sefa a ANAF si-a publicat CV-ul. Nu si declaratia de avere ...citeste mai departe despre "Numiri controversate in cabinetul noii sefe ANAF: Un avocat si un fost sef DSP Olt care au probleme cu justitia" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#angajati cabinet Triculescu ANAF , #Stiri Taxe si impozite