Nu uitati sa donati 3,5% din impozit catre ONG-uri! Cum si pana cand se poate depune declaratia 230

Joi, 23 Ianuarie 2020, ora 10:58
2083 citiri
Nu uitati sa donati 3,5% din impozit catre ONG-uri! Cum si pana cand se poate depune declaratia 230
Foto: ANAF

Persoanele fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor si/sau venituri din pensii pot directiona si in acest an o parte din impozitul pe venit catre organizatiile non-guvernamentale (ONG-uri).

Anul trecut, procentul donat din impozitul pe venit a fost de 2%, iar acum a fost majorat la 3,5%.

Formularul declaratiei 230 se poate depune pana pe data de 15 martie 2020, pentru

impozitul aferent anului 2019.

Depunerea Declaratiei 230 nu este obligatorie, dar este foarte important de precizat ca, in cazul in care nu donati 3,5% din impozitul pe venit catre ONG-uri, aceasta suma nu intra in buzunarul vostru, ci ramane la stat.

Pot utiliza acest formular persoanele fizice ce realizeaza urmatoarele categorii de venituri, pentru care se datoreaza impozit pe venit, astfel:

Venituri din salarii si asimilate salariilor;Venituri din pensii;Venituri din activitati independente impuse pe baza de norma de venit;Venituri din activitati sportive, considerate venituri din activitati independente, pentru care impozitul se retine la sursa;Venituri din drepturi de proprietate intelectuala, pentru care impozitarea se realizeaza prin stopaj la sursa;Venituri din cedarea folosintei bunurilor, cand venitul net se determina pe baza de cheltuieli forfetare sau pe baza de norma de venit.

Depunerea cererii se poate realiza astfel:

Prin posta, in mod individual;Prin posta, pe baza de borderou;Direct la registratura organului fiscal, in mod individual;Direct la registratura organului fiscal, pe baza de borderou;Prin intermediul Spatiului privat virtual.

I.O. ...citeste mai departe despre "Nu uitati sa donati 3,5% din impozit catre ONG-uri! Cum si pana cand se poate depune declaratia 230" pe Ziare.com

#formular 230, #redirectionare impozit venit ONG , #Stiri Taxe si impozite