Nu se schimba regulile jocului in timpul meciului, domnule prim-ministru!

Sambata, 22 Iulie 2017, ora 14:23
1136 citiri
Nu se schimba regulile jocului in timpul meciului, domnule prim-ministru!

Am ajuns sa asteptam cu nerabdare ziua de luni, ca sa aflam ce impozite noi mai platim incepand cu luna viiitoare sau cu o alta luna, dupa ce taxele din trecut ne-au fost sterse intr-o veselie, fara sa se fi gandit cineva ce catastrofa financiara produce asta.

Uneori, cand ziua de luni e prea departe, vestea vine si in alte zile. Asa am aflat despre salariatii part time ca, de la 1 august, vor plati CAS si CASS cel putin la nivelul salariului minim, daca incaseaza mai putin decat acesta.

Nu pun in discutie masura. Poate e buna, poate e rea. Dar sa-l anunti pe om ca-l taxezi imediat sau chiar peste 10 zile cu altfel de contributii decat cele de pana acum, la asta mi se pare ca suntem luati de prosti.

La angajare, fiecare si-a facut calculele in functie de legislatia valabila atunci, s-a chivernisit cum a crezut el mai bine ca sa profite de orice facilitate creata de lege. E ceva rau in asta? In opinia mea, nu, dar ramai perplex, cand incasezi in august mai putin decat in iulie, nu pentru ca patronul ti-ar fi scazut salariul, ci pentru ca Guvernul a schimbat legea.

Ca la noi, la nimeni. In opinia mea, statul, daca nu-i convine propria sa lege, ar trebui sa-si caute propriul vinovat si nu sa casuneze pe contribuabilul de buna credinta.

Fireste, vinovati se fac multi, incepand cu functionarul care a redactat proiectul legii vechi si continuand cu cei care au verificat-o, au avizat-o, au semnat-o, au contrasemnat-o, eventual au trimis-o la Parlament, unde desigur s-a dezbatut "la gramada" sau deloc si unde s-a votat.

Iar noi acum, in loc sa tintim spre cei direct vinovati, pe care de altfel este foarte greu sa-i depistezi, mergem pe linia minimei rezistente si il executam rapid pe cel mai nevinovat dintre toti, pe contribuabilul onest care a respectat legea, dar si-a ales varianta cea mai convenabila pentru el.

In opinia mea, avem un program de guvernare pe care Guvernul Tudose se pare ca l-a actualizat, dar asta nu justifica reactualizarea lui non-stop, modificarea permanenta a tot ce a fost, remodificarea astazi a ceea ce modificaseram ieri si, mai ales, ascunderea sub pres a tot ce nu se poate nici realiza, nici actualiza, nici modifica si nici macar explica populatiei.

Ma apuca groaza daca recapitulez cate amenintari au primit cetatenii in numai cateva zile: un impozit pe cifra de afaceri, o taxa de solidaritate, una pe gospodarie, asta cu contributiile de care vorbeam mai sus, plus altele mai marunte care apar si dispar toata ziua, ...citeste mai departe despre "Nu se schimba regulile jocului in timpul meciului, domnule prim-ministru!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit part time guvernul Tudose , #Stiri Taxe si impozite