Noul Cod fiscal si discriminarea in ceea ce priveste TVA: Masurile de simplificare nu sunt pentru cei mici

Luni, 04 Ianuarie 2016, ora 07:24
1777 citiri
Noul Cod fiscal si discriminarea in ceea ce priveste TVA: Masurile de simplificare nu sunt pentru cei mici
Foto: Adrian Benta

In domeniul TVA se remarca extinderea din 2016 a masurii de taxare inversa pentru cateva vanzari de active.

Pentru publicul larg, o masura de simplificare - taxare inversa este permisa cand vanzarea are loc intre doua persoane inregistrate in scopuri de TVA, iar factura se emite doar pentru valoarea bunului vandut, fara ca sa se plateasca TVA efectiv intre vanzator si cumparator.

Practic, o masura de taxare inversa presupune colectarea TVA doar de catre vanzatorul final ce comercializeaza catre persoanele fizice sau catre societati neinregistrate in scopuri de TVA.

De exemplu, daca vindem un bun in valoare de 100.000 lei + TVA 20%, cota aplicabila in anul 2016, iar acel bun nu este supus taxarii inverse, de exemplu un mijloc de transport, atunci cumparatorul va plati furnizorului 120.000 lei, din care 20.000 lei reprezinta TVA.

Daca se aplica o masura de simplificare - taxare inversa asupra unui bun eligibil pentru aplicarea acesteia, atunci cumparatorul inregistrat in... citeste mai departe despre "Noul Cod fiscal si discriminarea in ceea ce priveste TVA: Masurile de simplificare nu sunt pentru cei mici" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tva cod fiscal 2016, #Cod Fiscal 2016, #TVA 2016, #taxare inversa tva, #taxare inversa electronice, #taxare inversa cod fiscal , #Stiri Taxe si impozite