Noul Cod Fiscal, respins de Comisia Europeana - Oficialii FMI nu mai vin la Bucuresti

Vineri, 26 Iunie 2015, ora 12:20
2070 citiri
Noul Cod Fiscal, respins de Comisia Europeana - Oficialii FMI nu mai vin la Bucuresti

Reprezentantii Comisiei Europene (CE) si cei ai Guvernului nu au cazut de acord asupra modificarilor aduse Codului Fiscal, astfel incat oficialii Fondului Monetar International (FMI) nu vor mai veni in iulie la Bucuresti.

"Au fost discutii intre CE, ceilalti colegi ministri pe fiecare subiect pe care il au in gestiune. Au fost discutii fructuoase. Asupra unui singur punct de pe agenda inca nu ne-am inteles si asupra caruia nu este un acord - Codul Fiscal", a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Codul Fiscal aprobat de Parlament prevede printre altele reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea "taxei pe stalp" si a supraaccizei la carburanti, scaderea impozitului pe dividende, majorarea plafonului de deductibilitate pentru asigurarile private de sanatate, si da posibilitatea primariilor sa majoreze cu 50% nivelul taxelor locale, in timp ce impozitul pe terenurile nelucrate poate creste cu 500%.

Din proiectul initial au fost eliminate scaderile... citeste mai departe despre "Noul Cod Fiscal, respins de Comisia Europeana - Oficialii FMI nu mai vin la Bucuresti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Cod Fiscal respins Comisia Europeana, #Cod Fiscal critici , #Stiri Taxe si impozite