Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul Cod Fiscal: Reorganizarea firmelor, o modificare din temelie si un examen trecut cu succes

Noul Cod Fiscal: Reorganizarea firmelor, o modificare din temelie si un examen trecut cu succes
Inca de la aparitia sa in 2003, Codul Fiscal a introdus un regim special pentru operatiunile de reorganizare: fuziuni, divizari, achizitii.

Un regim confuz, generator de interpretari si de situatii aberante, cauzate, fie de simpla neintelegere a mecanismelor specifice reorganizarilor, fie de omisiuni inacceptabile, chiar si in vorbirea curenta, daramite intr-un text de lege.

Noul Cod vine cu modificari de substanta in aceasta zona si, lucru foarte important, rezolva in mare parte ambiguitatile din vechiul Cod. De aceea, o scurta analiza a noutatilor aduse este foarte utila.

Divizarea partiala si fuziunea prin absorbtie, neutre fiscal

Principiul care sta la baza regimului fiscal in materia reorganizarilor este neutralitatea fiscala. Simpla restructurare a afacerii, care implica atat transferuri patrimoniale la nivelul societatilor implicate, cat si schimburi de titluri de participare la nivelul actionarilor (altfel impozabile deopotriva), nu trebuie sa fie fiscalizata. Cu ...citeste mai departe despre "Noul Cod Fiscal: Reorganizarea firmelor, o modificare din temelie si un examen trecut cu succes" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1264 ori