Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul Cod Fiscal: Impozitarea veniturilor din contractele civile realizate de persoane fizice

Noul Cod Fiscal: Impozitarea veniturilor din contractele civile realizate de persoane fizice

Veniturile realizate de persoanele fizice, ne referim la veniturilor unor cetatenii romani, in baza unor contracte civile, sunt ultimele proceduri usoare de realizare a veniturilor ce nu necesita autorizatii excesive.

Acestea se adreseaza persoanelor ce detin un CNP romanesc si nu sunt salariate sau nu sunt inregistrate intr-o forma profesionala de desfasurare a activitatii. Practic, in baza unor contracte civile, persoanele fizice pot realiza venituri, iar impozitarea se realizeaza prin faptul ca detin un cod numeric personal.

Aceste persoane fizice nu detin nici un fel de autorizatie, nu sunt inregistrate fiscal ca PFA sau profesii independente, respectiv sunt simple persoane fizice ce realizeaza la un moment dat venituri.

Din perspectiva legalitatii acestor contracte civile, orice persoana fizica majora ce nu este declarata incapabila prin lege are dreptul de a contracta si de a semna un contract civil conform art. 1180 din noul Cod civil. Se prezuma ca obiectul... citeste mai departe despre "Noul Cod Fiscal: Impozitarea veniturilor din contractele civile realizate de persoane fizice" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1591 ori