Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi reguli privind platile in numerar in sistemul TVA la incasare

Noi reguli privind platile in numerar in sistemul TVA la incasare

Normele Codului fiscal, modificate prin HG nr. 84/2013, aduc noi clarificari referitoare la incasarile in numerar ale facturilor pentru cei care aplica sistemul de TVA la incasare.

Noile clarificari introduse stabilesc ca, in cazul incasarii in numerar a contravalorii facturii, in sensul art. 134 2 alin. (6) lit. d) din Codul fiscal, furnizorul/prestatorul care este obligat la aplicarea sistemului TVA la incasare exclude de la aplicarea sistemului TVA la incasare acele sume dintr-o factura care sunt incasate in numerar pana in ziua emiterii facturii, inclusiv, de la beneficiari persoane juridice, persoane fizice inregistrate in scopuri de TVA, persoane fizice autorizate, liber profesionisti si asocieri fara personalitate juridica.

De asemenea, reglementarile nou-introduse mai prevad ca, pentru sumele incasate in numerar dupa data emiterii facturii, furnizorul/prestatorul aplica sistemul TVA la incasare si inscrie pe factura mentiunea TVA la incasare, cu exceptia situatiei in care livrarea/prestarea se incadreaza in alta categorie exceptata prevazuta la art. 134 2 alin. (6) din Codul fiscal.

Citeste mai multe despre Noi reguli privind platile in numerar in sistemul TVA la incasare pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1965 ori